Specialist in faciliteren

Voorkom zitvlees bij online meetings: werk een vlekje weg

Een veel gehoorde klacht van deelnemers aan online meetings is: je zit de hele dag naar het scherm te turen en beweegt nauwelijks. Maar hoe voorkom je zitvlees bij online meetings?
Er zijn legio simpele werkvormen die hierin verandering brengen. Veel van deze werkvormen vind je terug in het digitale werkboek ‘Online Werkvormen‘. In dit werkboek staan inmiddels 62 werkvormen die je online kunt inzetten. Een simpele en vermakelijke werkvorm uit het werkboek is de werkvorm ‘Vlekje wegwerken’.

Werkvorm ‘Een vlekje wegwerken’

Deelnemer A zegt tegen deelnemer B bijvoorbeeld: “Er zit een stofje op je rechter schouder.”
Vervolgens doet deelnemer B net alsof er een echt stofje zit en veegt het stofje weg.
Deelnemer B geeft nu deelnemer C een vervolgopdracht. Bijvoorbeeld: “Er zit een vlek op je rechter knie.” Deelnemer C werkt de vlek weg.

Zo ga je door tot alle deelnemers geweest zijn.

Variatie

In de PDF die je kunt downloaden staat nog een variatie.

Meer informatie

Meer werkvormen die je online kunt toepassen vind je in het digitale werkboek ‘Online Werkvormen’.  Meer informatie en de mogelijkheid tot het nemen van een abonnement vind je bij de handleiding ‘Faciliteren van Online Meetings‘.  Zowel het werkboek als de handleiding worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie en nieuwe werkvormen.
Wil je meer werkvormen leren en leren ze optimaal in te zetten? Dan is de training ‘Wijs met Werkvormen’ of de training ‘Creatieve Aanpak voor Projecten‘ echt iets voor jou.

Download deze werkvorm