Specialist in faciliteren

Zeer succesvolle en inspirerende Verdiepingsmiddag Zintuiglijk Faciliteren

Op 30 november vond de tweede verdiepingsmiddag van de Facilitation Academy van dit jaar plaats. Bijna 40 deelnemers waren afgekomen op het uitdagende onderwerp Zintuiglijk Faciliteren.

De middag werd geopend door Janneke Tanja met een verhaal over Mario. In het verhaal had ze alle zintuigen verwerkt. Hierdoor hadden de workshopleiders in de subsessies een mooie kapstok om hun verhaal aan op te hangen.

In de subsessie luisteren legde Ocker Repelaer van Driel uit wat jouw muziekvoorkeur zegt over je eigen persoonlijkheid en of je congruent bent of juiste niet.

Leanne Lovink liet de deelnemers aan diverse oliën van döterra ruiken. Ze legde uit wat de lucht voor effect heeft en hoe je hiervan gebruik kunt maken in je workshop of training. Alle deelnemers kregen een klein flesje met de hele mooie oliën mee.

Smaak is om te proeven en het leuke was dat Theo Hoogink dat juist niet deed. Hij wist de deelnemers duidelijk te maken dat je aan moet sluiten bij de predikaten die je gesprekspartner gebruikt. Door in je taalgebruik te spelen met smaken, kun je je gesprekspartner in een andere mindset krijgen.

Nel Mostert liet ons voelen en ervaren wat gevoel met de deelnemers aan een meeting kan doen. Ze had een grote collectie materialen meegenomen die betast mochten worden. Ook liet ze beelden zien van productontwikkelaars die met hun handen in de margarine zaten om zo op nieuwe ideeën voor een margarine te komen.

In  de laatste subsessie liet Wouter Niks de deelnemers zien en ervaren, dat tekenen helemaal niet moeilijk is. Binnen no-time hadden we de eerste mooie en verhelderende zakelijke tekeningen op papier staan.

Video-verslag

Meer leren?

Wouter Niks geeft op 11 december een eendaagse training Vergroot je impact met zakelijk tekenen.

Theo Hoogink geeft een training Help! Wat wil mijn opdrachtgever? Hierin leert hij je technieken om beter aan te sluiten bij je gesprekspartner en hoe je de vraag achter de vraag kunt achterhalen.

Janneke Tanja gaat volgend jaar  twee trainingen over verhalen vertellen geven. Hierover later meer.

Datzelfde geldt voor Ocker Repelaer van Driel. Zijn training wordt ook binnenkort aangekondigd en wordt waarschijnlijk in maart gegeven.

Wat klanten ervan vinden

Wil je alle klantbeoordelingen lezen? Klik dan op een beoordeling.